- ליקינג
- איתור נזילות מים בבית
- איתור רטיבות
איתור רטיבות
חושדים שיכולה להיות לכם רטיבות בבית? בעמוד תראו אילו סימנים מקדימים יש לכך, איפה הרטיבות יכולה להופיע, איך מתבצע איתור מקצועי ומה לגבי התיקון.
איתור רטיבות, בקצרה
לפני שאתם צוללים וקוראים את הכל בואו נראה את עיקרי הדברים:
אין זמן לקרוא את הכל? חשוב לנו שתדעו | |
מה גורם לרטיבות? | בעיית איטום או נזילה |
סימנים מקדימים | עובש והתנפחות של צבע |
איך מתצבע האיתור? | עם מצלמה טרמית |
כמה עולה האיתור? | 1,300 - 1,800 ש"ח |
סימנים מקדימים לרטיבות
הסימנים לרטיבות בבית ישתנו בהתאם למקום בו הרטיבות נמצאת אבל יש כמה סימנים יותר בולטים מאחרים:
- סימני עובש: הסימן הבולט ביותר שמצביע על עובש בבית הוא הימצאות של עובש. עובש גדל כשיש מים ותוכלו לראות כתמים ירוקים כהים ואף שחורים על הקיר או התקרה שלכם.
- ריח של עובש: גם אם אתם לא מצליחים לראות את העובש בעיניים שלכם לפעמים תוכלו להריח עובש בבית. שימו לב שריח של עובש לא בהכרח מצביע על רטיבות בבית והוא יכול להצביע גם על עובש במקומות אחרים כמו במזגן.
- התנפחות צבע: סימן נוסף של רטיבות או נזילה הוא התנפחות של צבע. כשצבע מתנפח זה לרוב מצביע על הימצאות של מים, משמע רטיבות.
איפה יכולה להופיע רטיבות בבית?
רטיבות בבית יכולה להופיע בכמה מקומות עיקריים:
- קיר חיצוני: בדרך כלל רטיבות בקיר חיצוני נגרמת כתוצאה מכשל איטום בבית. מה שקורה הוא שהאוויר והלחות הקרים בחוץ פוגשים את הקיר ואז נוצר עיבוי. אם הקיר לא אטום מספיק תרגישו את הקור ותראו טיפות נכנסות לבית שלכם. במקרים קיצוניים יותר של רטיבות של קיר חיצוני יתחילו להופיע גם סדקים.
- קיר פנימי: לרוב רטיבות בקיר פנימי תצביע על פיצוץ בצנרת. הפיצוץ יכול להיות בקיר ביניכם לבין השכן או שהוא יכול להיות גם מעליכם והנזילה פשוט התחילה לרדת לקיר אצלכם.
- תקרה: בדומה לרטיבות בקיר פנימי גם במקרה של התקרה לרוב הסיבה היא פיצוץ בצנרת, רק שהפעם המקור הוא בהכרח השכן שמעליכם. אם אתם גרים בקומה העליונה יתכן שהבעיה היא באיטום של הגג.
- רצפה: אם יש לכם רטיבות ברצפה סביר להניח שלא תראו עובש. הסימן הכי גדול שמרמז על רטיבות מתחת לריצוף, מלבד תחושה של רטיבות ברגליים, הוא חומר לבן על הרצפה. זהו למעשה הרובה וזה אומר שהוא מתחיל להתמוסס.
- חדר אמבטיה: כמובן גם חדר האמבטיה כולל קירות, תקרה ורצפה, והסימנים יהיו זהים אבל מגיע לו "מקום של כבוד" לעומת חדרים אחרים מפני שהרבה מאוד צינורות עוברים מאחורי קירותיו ולכן הסבירות שתהיה לכם שם רטיבות היא גבוהה יותר?
קראו עוד:
מהו מקור הרטיבות בבית?
כמה דברים יכולים לגרום לרטיבות:
- בעיית איטום: אם הבעיה היא בחלק החיצוני של הבית, כלומר בגג או בקירות החיצוניים, החשוד הראשון הוא האיטום. איטום ראוי אמור להחזיק ככה שלא תראו טיפות על הקיר שלכם.
- מי גשמים: מי גשמים יכולים לחדור בבניינים ישנים וחלשים יותר ובכך לגרום לרטיבות בבית שלכם. אם יש לכם בניין ישן יכול להיות שמומלץ לעשות איתור רטיבות של מי גשמים אחרי סופי ולגלות אם המים התחילו לחלחל.
- פיצוץ בצינור: אולי הסיבה הנפוצה ביותר לרטיבות היא פיצוץ בצינור, כלומר נזילה. פיצוצים בצינור מים יכולים להיגרם כתוצאה מצינורות שקפאו או החלידו. נוצר חור קטן והמים זורמים.
איך מתבצע איתור מקור רטיבות בבית?
הדרך הנפוצה ביותר שבה מתבצע איתור רטיבות הוא מצלמה תרמית. איתור רטיבות במצלמה מתבצע באמצעות הפסקה של זרם המים והדלקה של המים החמים. אם אין נזילה יהיה ניתן לראות את המים החמים זורמים בצינורות, אך אם יש נזילה יהיה ניתן לראות "כתם של חום" על המצלמה. תוכלו לקרוא עוד על איתור נזילות במצלמה תרמית כאן.
מהו מחיר איתור רטיבות בבית?
מחיר איתור רטיבות בבית במצלמה תרמית נע בין 1,300 - 1,800 ש"ח. המחיר הוא עבור איתור של נזילה במקור אחד בלבד.
מחיר איתור רטיבות בבית בממוצע: 1550 ₪
טווח מחיר גבוה 1800 ₪
טווח מחיר נמוך 1300 ₪
חסכו במחיר איתור רטיבות עם השוואת מחירים
הדרך הטובה ביותר לחסוך במחיר איתור רטיבות היא באמצעות השוואת מחירים. זה כי לא כל מאתר נזילות יקח לכם מחיר זהה עבור העבודה. תוכלו לבצע השוואת מחירים לאיתור נזילות מים בליקינג עכשיו ומיד. השאירו פרטים בטופס המצורף או התקשרו וקבלו עד 3 הצעות מחיר ממאתרי נזילות בעיר שלכם. תוכלו לחסוך עד 37% במחיר באמצעות ההשוואה.
מה עושים אחרי שאותרה הרטיבות?
אחרי שאותר הרטיבות יש כמה דברים שתוכלו לעשות:
- לאטום מחדש: אם גיליתם שהבעיה שלכם היא איטום תצטרכו להזמין קבלן איטום שיאטום את הקירות החיצוניים או את הגג שלכם. איטום גגות לרוב יתבצע ביריעות ביטמניות ואיטום קירות חיצוניים לרוב יתבצע בהתזה של חומרים אוטמים כמו סיקה או סילר.
- לתקן את הנזילה: במידה והבעיה היא נזילה תצטרכו להזמין בעל מקצוע שיתקן את הנזילה. חשוב לדעת שלפעמים אותו בעל המקצוע יסכים לאתר ולתקן את הנזילה לאחר מכן, רק חשוב שתדעו שאלו עבודות נפרדות לחלוטין והן גם יתומחרו בצורה נפרדת.
- לייבש את הרטיבות: אם הרטיבות שלכם היא מתחת לריצוף אז תצטרכו להזמין בעל מקצוע לייבוש רטיבות מתחת לריצוף. הוא יעשה חור בריצוף וישלח את הסומסום למעבדה על מנת לראות מה אחוז הלחות. בהתאם לכך הוא ידע כמה זמן המכונה תהיה איתכם בבית.
- הורדה בחשבון המים: אם הבעיה היא נזילה כנראה שגם קיבלתם חשבון מים גבוה מהרגיל ובמקרה הזה מה שתצטרכו לעשות זה לתקן את הנזילה ואז לפנות לחברת המים המקומית שלכם בבקשה להורדה במחיר. מומלץ להתחיל את התהליך הזה לפני שאתם מזמינים בעל מקצוע לתיקון הנזילה כדי שתדעו בדיוק מה הדרישות שלהם.
איך למנוע רטיבות בבית?
בשביל למנוע רטיבות בבית יש כמה דברים שתוכלו לעשות:
- לחדש את האיטום: כל תקופה מומלץ לחדש את האיטום בגג ובקירות החיצוניים שלכם על מנת למנוע מהרטיבות להגיע אליכם.
- לשמור על הצנרת: דבר נוסף שתוכלו לעשות הוא לדבר עם הדיירים הנוספים ולדאוג לשמור על הצנרת המשותפת. זה אומר לא לזרוק מגבונים ותחבושות לאסלה, לא לשפוך שמן בכיור ועוד (אבל אלו העיקריים).
החשיבות של טיפול ברטיבות
אי טיפול ברטיבות יכולה להביא לכל מיני תוצאות שללא ספק היינו רוצים להימנע מהן לדוגמה:
- כתמי עובש מכוערים: לא הייתם רוצים ללכת בבית או בבניין ולראות כתמי עובש שמכערים את העיצוב ואת האווירה בבית.
- קשיים במערכת הנשימה: עובש מתקדם יכול לגרום גם לקשיים במערכת הנשימה. במיוחד אם יש לכם בבית אנשים עם אסטמה או קשיי נשימה רגילים - זה עלול להחמיר אם לא מטופל בזמן.
- קצרים בבית: חוסר טיפול בנזילה יכול לגרום לחלחול בקירות הבית עד לרמה של הגעה למערכת החשמל וכולנו יודעים שחשמל ומים הם לא שילוב לא טוב.